Суров ответен удар обеща Володимир Зеленски след вчерашната руска ракетна атака

...
Суров ответен удар обеща Володимир Зеленски след вчерашната руска ракетна атака
Коментари Харесай

Напрежение. Зеленски със страховита закана

Суров ответен удар обеща Володимир Зеленски след вчерашната съветска ракетна офанзива в центъра на северния украински град Чернигов, където е разгласен тридневен печал, съобщи Асошиейтед прес.

Седем души изгубиха живота си, а повече от 100 бяха ранени.
-->
„ Сигурен съм, че нашите бойци ще отговорят на Русия за тази терористична офанзива. Отговорете осезаемо “, каза Зеленски във видеообръщение, публикувано в ранните утринни часове, в края на визитата му в Швеция.

То беше първата му задгранична аудиенция откогато участва на среща на върха на НАТО в Литва предишния месец.

Зеленски загатна по име шестгодишното момиченце София, която е измежду починалите при офанзивата, и удостовери, че измежду ранените има 15 деца.

Губернаторът на Черниговска област Вячеслав Чаус заяви в неделя, че общият брой на ранените е повишен до 148.

" В момента работата по разчистването на центъра на града продължава, строителните машини работят. Всички околни здания се ревизират, с цел да се оцени степента на вредите ", написа той в „ Телеграм “, съобщи Българска телеграфна агенция.

Бомбардировката изненада популацията в град, пощаден през последните месеци от широкомащабни офанзиви, след като за малко беше обграден от съветските сили при започване на нашествието през февруари 2022 година, напомня Агенция Франс Прес.

ЮНЕСКО осъди обстоятелството, че историческият център на града, и по-специално постройката на театъра, е била обект на нападението.

По на изток в неделя руските сили са обстрелвали град Купянск. Мъж е бил съществено ранен, съобщи губернатора на Харковска област Олег Синегубов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР